Campingleven gaat z’n tol eisen, je komt iets later in bed dan voor jou gebruikelijk is, maar 9 uur is wel de grens om in bed te liggen. De afgelopen dagen heb je dan ook gebruikt om bij te slapen, pas om half 10 ‘s ochtends was je wakker! Je hebt het echt even nodig gehad, vanmorgen was je tegen half 8 wakker en dat ken ik van je. Waar je van geniet is nog even knuffelen voordat we van bed gaan. Je moet echter wel vragen of je jouw slaapcabine willen openen. De sluitingen doen we zo hoog mogelijk omdat je er dan nog niet bij kunt. De overige sluitingen kun je zelf openen en wij willen voorkomen dat je op een onverwacht moment zomaar buiten de tent staat, ik zie het wel gebeuren dat je dan een keer midden in de nacht in de zandbak gaat spelen, al merk ik niet dat je ‘s nachts vaak wakker bent.

Vandaag had je geluk, er was weer bingo. Ik had je er al op voorbereid dat het kan zijn dat je niets wint, je had van de vorige keer de smaak te pakken gekregen. Nou jij mag vaker met mij naar een bingo, dit keer had je weer een prijs te pakken. Bij de laatste staande bingo stond je nog samen met één kindje. Helaas voor jou viel je af en was het verdriet weer groot. Wat is dat moeilijk voor je om zo dicht bij een prijs te zijn en ‘m dan net aan je neus voorbij zien gaan.

Wat fijn is om te horen is dat de mensen die op hetzelfde veld staan als wij, jou een heel vrij kind vinden. Je komt overal en iedereen mag met jou spelen, je zult niemand uitsluiten. Wat je wel moeilijk vind is dat je speelgoed ook met de andere kinderen moet delen, je wilt wel met speelgoed van andere kinderen spelen maar als ze dan met jouw speelgoed spelen heb je daar erg veel moeite mee en wil je ook jouw eigen speelgoed zelf gebruiken. Samen spelen, samen delen is dan nog lastig.

 

Comments are closed.

Post Navigation